Quantcast

TVP zveřejnila specifikaci set top boxů pro její platformu

| redakce | tisk

Polská veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) zveřejnila specifikaci, kterou musí splňovat set top boxy, aby získaly certifikaci pro příjem satelitní platformy TVP. Přijímače musí být comko - umožnit příjem programů TVP vysílané přes satelit i terestrické vysílání, včetně možnosti příjmů všech TV a R FTA programů.

Tuner musí umožnit příjem satelitních programů v DVB-S/S2 a umožnit prakticky neomezený příjem programů v rozmezí min 1 ~ 45 Msym/s (DVB-S), min 10 ~ 30 Msym/s (DVB-S2 QPSK), 10 ~ 31 Msymb/s (DVB-S2 8PSK) s možností nastavení FEC pro DVB-S na hodnoty 1/2, 2/3, 3/4, 5/6 a 7/8 a DVB-S2 na 1/2, 3/5, 2/3, 4/5, 5/6, 8/9, 9/10 (QPSK), 3/5, 2/3, 3/4, 5/6, 8/9, 9/10 (8PSK).

Combo přijímač musí splňovat standard DVB-S/S2 a normu EN 302 307 V1.1.2 a také standard DVB-T a normu EN 300 744 s možností volby šířky pásma 7 MHz (VHF) a 8 MHz (UHF). Pro příjem DVB-T v režimu 8K a možnosti příjmu programů s modulací QPSK, nehierarchický 16-QAM, 64 QAM a hierarchický 16-QAM, 64QAM s parametrem konstelace α = 1, 2 nebo 4. SR 1/2, 2/3, 3/4, 5/6 nebo 7/8.

Přijímač musí obsluhovat tzv. middleware. TVP zvolila MediaHighWay s EPG na 7 dní. TVP požaduje přítomnost funkce DiSEqC 1.0 a 1.1 a také jednu čtečku přístupových karet NDS podle normy ISO/IEC 7816. Ve specifikaci není uveden žádný požadavek na CI slot. Znamená to, že domácnosti nebudou moci přijímat na tomto přijímači sledovat další placené programy konkurenčních operátorů.

TVP zdůraznila, že přijímač musí mít všechny certifikáty požadované polskými zákony a také certifikáty Dolby Laboratories, HDMI Authorized Test Center, DVB Project Office (Sisvel a jiné), dodavatele CAS (NDS) a middleware.

Všechny obrazové a zvukové signály v tuneru budou zabezpečené HDCP na výstupu HDMI. Přístroj má mít také výstup komponentního signálu YPbPr a YPbPr a kompozitního CVBS (SCART). Dále musí přijímač umožnit konverzi SDTV programů do vybraného rozlišení HDTV na výstupu HDMI, dále optický zvuk AC3 a analogové RCA (cinch) L/P).

Přístroj musí mít minimálně kapacitu na 4 tisíce programů a minimálně 4 sekce pro oblíbené programy s možností editace. Favoritní skupiny mají mít možnost změny názvu a třídění (alfanumericky, programů, systému kódování, satelitu, transpondéru). Programy TVP mají být vždy na začátku seznamu podle definice provozovatele. Hlavní přehled kanálů a také seznam oblíbených mají mít možnost ochrany heslem.

Z dalších vlastností přijímače má být možnost konfigurace rodičovské pojistky s nastavením 7+, 12+, 16+, 18+, bez omezení.

Přijímač nebude mít alfanumerické znaky na předním panelu - pouze 4 číselný segmentový displej, který má zobrazovat číselnou pozici přijímaného programu, eventuálně aktuální čas v režimu standby. V pasivním režimu má přijímač odebírat maximálně 2W, v aktivním režimu standby 9W a v provozu maximálně 40W.

Menu přístroje má být ve dvou jazycích - polsky a anglicky.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články