Quantcast

Německo: Jetix se promění na Disney XD dne 9.10.2009

| redakce | tisk

Dětský kanál Disney XD odstartuje v Německu, Rakousku a Švýcarsku dne 9. října 2009. Tento termín sdělila společnost Disney Channels Germany. Program nahradí stávající televizi Jetix, která je postupně stažena ze všech zemí.

Program Disney XD se bude vysílat v placené satelitní televizi Sky Deutschland (Astra, 19,2°E) v programovém balíčku Sky Welt. Diváci se mohou těšit na animované filmy pro děti ve věku od 6 do 14 let s důrazem na chlapce ve věku od 8 do 12 let, které zajímá sport, hudba a zábava.

Televize Disney XD se před časem představila v USA a v dubnu také poprvé na evropském trhu - ve Francii, kde došlo k rebrandingu Jetix na Disney XD. Podobně se postupuje na všech trzích, kde nepůsobí hlavní kanál Disney Channel. V Česku, na Slovensku a v Maďarsku bude z těchto důvodů Jetix transformován na Disney Channel a to již za měsíc - 19.9.2009. Ve stejný den se promění Jetix na Disney XD v Polsku.

Disney XD je součástí koncernu Disney. V německy hovořících zemích provozuje stanice Disney Channel, Toon Disney, Playhouse Disney, Disney Cinemagic a Disney Cinemagic HD.





Reklama




Vybrané články