Quantcast

UPC testuje pomalý ale levný internet

| redakce | tisk

Společnost UPC Česká republika, největší tuzemský kabelový operátor, od dnešního dne nabízí v rámci testu novou internetovou službu UPC Internet 1 M. UPC Internet 1 M nabízí rychlost až 1,024 Mbit/s v příchozím (download) a až 0,256 Mbit/s v odchozím (upload) směru. Cena za službu je 197 Kč včetně DPH.

Za instalaci služby zaplatí uživatel 1 Kč a za připojení služby 250 Kč. V případě, že platbu za službu provádí prostřednictvím SIPO, je připojovací poplatek snížen na 1. Kč. Modem je zapůjčován zdarma. K UPC Internet 1 M, který - stejně jako ostatní internetové služby UPC - není omezen žádnými limity na přenos dat, je možné přiobjednat wifi router a balíček bezpečnostních programů SmartGuard.

Test nové služby má za cíl ověřit skutečnou poptávku po levném a přitom natolik rychlém připojení, které by vyhovovalo potřebám méně náročných uživatelů. Službu UPC Internet 1 M si mohou objednat všechny domácnosti, které jsou v dosahu broadbandové sítě UPC (K 30.6.2009 činil jejich počet celkem 1208000). Společnost po uplynutí určité časové etapy test UPC Internetu 1 M vyhodnotí a rozhodne, zda jeho nabídku uzavře, či ji bude poskytovat dál. Zákazníci, kteří si službu UPC Internet 1 M mezitím objednají, ji ovšem budou moci využívat i do budoucna, nezávisle na přijatém rozhodnutí.

Samozřejmě, že UPC vedle UPC Internet 1 M aktuálně nabízí následující internetové připojení:

UPC Fiber Power 10 s rychlostí až 10 Mbit/s v příchozím (download) a až 1 Mbit/s v odchozím (upload) směru

UPC Fiber Power 30 s rychlostí až 30 Mbit/s v příchozím (download) a až 1,5 Mbit/s v odchozím (upload) směru

UPC Fiber Power 50 s rychlostí až 50 Mbit/s v příchozím (download) a až 5 Mbit/s v odchozím (upload) směru

UPC Fiber Power 100 s rychlostí až 100 Mbit/s v příchozím (download) a až 10 Mbit/s v odchozím (upload) směru





Reklama




Vybrané články