Quantcast

Liberty Global, vlastník UPC, získal Unitymedia

| Martin Vyleťal | tisk

Společnost Liberty Global, Inc. uzavřela s Unity Media S.C.A. smlouvu o koupi všech vydaných akcií a nesplacené pohledávky Unitymedia GmbH, druhého největšího kabelového operátora v Německu. Společnost Unitymedia je největším kabelovým operátorem v německých spolkových zemích Severní Porýní-Vestfálsko a Hesensko, které patří mezi nejvíce prosperující a hustě osídlené oblasti v Německu a Evropě.

V dosahu služeb Unitymedia je přibližně 8,8 milionu domácností, které zahrnuje 10 z dvaceti největších měst v Německu jako je Kolín nad Rýnem, Düsseldorf a Frankfurt. K 30. září 2009 Unitymedia ohlásila, že má přibližně 6,4 milionu klientů, včetně 4,5 milionu zákazníků analogové a digitální kabelové TV a 1,9 milionu klientů nových služeb (digitální pay-tv, širokopásmový internet, telefonie).

Liberty Global získá 100% akcií společnosti Unitymedia za cenu 2 miliardy euro (3 mld. USD), od svých majitelů, která je vlastněna skupinou akcionářů vedená BC Partners a Apollo. S čistým dluhem k 30. září 2009 se jedná přibližně o 1.5 miliardy eur (2,2 miliardy dolarů). Celková výše transakce je přibližně 3,5 miliardy euro (5,2 miliard USD).

Transakce bude dokončena v první polovině roku 2010 a podléhá schválení regulačními orgány.





Reklama




Vybrané články