Quantcast

ČT nabídne ve vysílání více pořadů v HD rozlišení

| redakce | tisk

ČT postupně zvyšuje výrobu pořadů v HD rozlišení (vysokém rozlišení). Strategie výroby v HD přinese své ovoce zvýšením vysílání HD pořadů již v 1. pololetí roku 2010.

Jestliže na podzim 2009 nabídla televize veřejné služby v HD na ČT1 některé televizní filmy vysílané v neděli večer, vánoční pohádky nebo Velkou Pardubickou, Duety, či seriál Vyprávěj, tak v prvním pololetí letošního roku svou nabídku ještě rozšíří. Pokračuje ve své orientaci na kvalitu a prohlubuje ji. Nejenže bude nadále vyrábět ve vysokém rozlišení televizní filmy, pohádky, seriály, ale připravuje i některé magazíny, dokumenty či přímé přenosy. Pro potěšení sportovních fanoušků a jejich divácký luxus vyhradí ČT v období přibližně od 13. února do 1. března HD distribuci Zimním olympijským hrám ve Vancouveru.

Mimo období, kdy bude vysílána olympiáda, nabídne ČT1 v prvním pololetí v HD kvalitě např. více televizních filmů, vysílaných na ČT1 vždy v neděli od 20.00: dramatické snímky Smyčka (již byla vysílána), Šejk, Rytmus v patách, Post Bellum, Klub osamělých srdcí a Kráska a zvíře, vyrobené v Praze na Kavčích horách nebo filmy Televizního studia Ostrava - dvoudílný Na vlky železa, Bez tváře a Nespavost. V HD kvalitě je také vyroben zábavný pořad Trapasy, složený z povídek na náměty televizních diváků (vysílaný nepravidelně v sobotu 20.00) a premiérový retroseriál Vyprávěj (vždy v pondělí 20.00).

Ve vysokém rozlišení nabídne ČT i některé páteční dokumenty BBC, cestopisné magazíny Na cestě (vždy v pondělí 21:00) a Na cestě za dětmi (každou neděli 18:40) a kuchařskou show Kluci v akci (každé pondělí 17:30). Tři velké společenské dokumenty v HD připravuje také ostravské studio ČT.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články