Quantcast

Někdo záměrně ruší satelitní TV vysílání. Eutelsat si stěžuje ANFR

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat obnovil svoji stížnost na ANFR (francouzský národní kmitočtový regulátor) na opakované a záměrné rušení vybraných satelitních televizních a rozhlasových programů.

Rušení Eutelsat eviduje u zpravodajských a informačních kanálů, které své vysílání směřují do zemí arabského světa - jedná se konkrétně o BBC Persian TV, Voa Persian (Voice of America Television Channel), Radio Farda služba Radio Free Europe / Radio Liberty a televizního a rozhlasového vysílání stanic Deutsche Welle.

Eutelsat chce, aby národní ANFR interference řešil s Mezinárodní telekomunikační unií (ITU) a problematikou se zabýval na příštím schůzi, která je naplánována na březen 2010.

Eutelsat požaduje řešení ITU jako prioritní záležitost.

Záměrné rušení satelitního vysílání řeší Eutelsat s francouzským a mezinárodním regulačním úřadem od května 2009. Rušení způsobilo, že Eutelsat musel změnit parametry distribuce programů VoA na satelitu Hot Bird (13°E) na kmitočtu 12,226 GHz, pol. V na nestandardní hodnoty - SR 16300, FEC 3/4. Obdobné potíže má Eutelsat s výše uvedenými programy na pozici 7E (Eutelsat W3A).





Reklama




Vybrané články