Quantcast

Protipirátská akce v Itálii: 3 odsouzení

| redakce | tiskobrázek k článku: Protipirátská akce v Itálii: 3 odsouzení

Pirátská skupina v minulých dnech informovala, že se ji podařilo opět nalomit kódovací systém Seca Mediaguard2, který používá mj. i italská pay-tv Sky Italia. Policie krátce poté provedla antipirátskou akcii, během které bylo zadrženo 10 osob (z toho 6 Italů). Tři z nich byli již odsouzeni.

Během operace bylo zabaveno 30 počítačů, 600 přístupových karet, okolo 1000 CD a DVD romů, 25 dekodérů a 12 satelitních receiverů, které sloužili jako pomůcky pro manipulování s dekódovacími kartami. Ve stejné době provedla policii stejnou razii i v Polsku, Španělsku a Maltě, kde působilo několik další pirátských skupin.

V Itálii byly skupiny pirátů rozmístěné v několika regionech - v Lombardii, Ligurii, Toskánii, Kampánii a na Sicílii, kde se podařilo zatknout i piráta s nickem Linixone, který patřil ke špičce mezi piráty.

Jak se ukazuje, kódovací systém Seca Mediaguard není příliš bezpečný. Dvojková verze systému byla již několikrát nalomena. Naposledy nedávno, kdy se na některých pirátských přístupových kartách opět podařilo zprovoznit pakety Digital+ a Sky Italia. Provozovatelé platforem již na to zareagovali - Sky Italia postupně přechází na bezpečnější systém NDS Videoguard a Digital+ začne během příštího roku používat systém Nagravision. (satnews)

Upozornění: Tato zpráva má pouze informační charakter. Neslouží jako návod pro pirátský příjem satelitní televize a ani jej nepodporuje. Pro příjem placené televize si obstarejte řádné předplatné pay-tv, která je v dané zemi dostupná.





Reklama




Vybrané články