Quantcast

MBC si zajistila přijímače na paket HD kanálů

| redakce | tisk

Panarabský satelitní broadcaster MBC zahájil spolupráci s výrobcem TechnoSat. Společnost dodá na trh HD set top boxy, které bude možné využívat pro příjem programů MBC ve vysokém rozlišení (HDTV). Start kanálů MBC v HD je naplánován na závěr letošního roku.

Informuje o tom Broadcast Pro Middle East. Neexkluzivní satelitní HD nabídka MBC má vyřešen jeden z technických požadavků.

HD kanály MBC budou stejně jako ostatní SD stanice vysílatele dostupné bezplatně. Vysílatel tvrdí, že některá hollywoodská studia vyžadují kryptování jejich obsahu - pro příjem bude potřeba set top box k dekódování signálu.

"Stanice budou HD verzí stávajících stanic MBC a budou nejvíce těžit z HD vysílání," uvedl Mazen Mayek, mluvčí a ředitel PR vysílací skupiny MBC.

"Některá americká studia, které dodávají nám západní obsah trvají na tom, že HD obsah musí být kryptován. Proto budeme signál kódovat a lidé budou muset mít určitý typ set top boxu nebo přístupové karty k dekódování signálu," dodal Hayek. Pořízení přijímače nebo karty mají být jednorázovou investicí. "Naše HD kanály budou zcela otevřené a bezplatné," zdůraznil Hayek.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články