Quantcast

Ruská Premier Liga se vrací na NOVA Sport

| redakce | tisk

O víkendu se na obrazovky sportovního kanálu NOVA Sport vrací přímé přenosy nejvyšší ruské fotbalové soutěže - Premier Ligy. V období, kdy v jiných evropských státech fotbalové ligy vrcholí, v Rusku fotbalová sezóna začíná. Diváci NOVA Sport si tak mohou vychutnat špičkový světový fotbal i v letním období.

Jak dokazuje aktuální vývoj v evropských pohárových soutěžích, fotbal na východě Evropy se již definitivně probudil z pozice spícího obra. Ambiciózní velkokluby z Ruska i Ukrajiny o sobě dávají v evropské konkurenci náležitě vědět a tím logicky stoupá atraktivita také jejich domácích ligových soutěží.

Ruská fotbalová liga, jejíž nový ročník právě začal, nabídne velmi zajímavý souboj obhájce titulu Zenitu Petrohrad s moskevským duem CSKA, Spartak. Zastoupení hlavního města v boji o ligový primát se však zásluhou Lokomotivu a Dinama může změnit také v kvarteto. A to je tu stále také Rubin Kazaň, dvojnásobný mistr z posledních tří sezón. Černými koni mohou být dva kluby z Kavkazu: Anži Machačkala má nového movitého majitele, mezi posilami nechybí populární Brazilec Roberto Carlos. Těrek Groznyj zase povede z lavičky slavný Ruud Gullit. Bohatý sponzor potáhne vpřed také nováčka nejvyšší soutěže, jímž je Volga Nižnij Novgorod.

V ruské Premier lize nebude chybět ani početné zastoupení českých fotbalistů v čele s Tomášem Necidem, kanonýrem CSKA Moskva. I z tohoto důvodu je tato soutěž pro českého fanouška atraktivní.

Ruskou Premier ligu můžete i v této sezóně sledovat na obrazovkách Nova Sport. Přesvědčíte se tak sami, že nejen hokej, ale také fotbal je ve velké zemi na východě prezentován na té nejvyšší úrovni.

Přímý přenos utkání Zenit Petrohrad-CSKA Moskva můžete sledovat v neděli 10. dubna od 16:25 hodin.

zdroj: Nova Sport





Reklama




Vybrané články