Quantcast

Public TV se omlouvá za ukončení DVB-T distribuce

| redakce | tisk

V pondělí 18.4.2011 po 19. hodině došlo k náhlému ukončení distribuce české stanice Public TV v digitálním terestrickém multiplexu. Společnost Czech Digital Group, vlastněná Českými Radiokomunikacemi (ČRa), ukončila distribuci Public TV v síti 3.

Podle televize Public je ukončení šíření v DVB-T prvním z plánovaných kroků. Televize se připravuje na spuštění nového projektu, kterým nahradí stávající Public TV. "Před nedávnem jsme o tom veřejnost ostatně informovali", říká výkonná ředitelka Renata Pešková a pokračuje: "Toto řešení je nezbytným krokem na cestě, směřující k našemu zapojení do dalšího projektu".

"Všem, kteří nás doposud sledovali prostřednictvím svých set-top-boxů se tímto omlouváme a věříme, že se na jejich obrazovky prostřednictvím nového projektu v blízké budoucnosti vrátíme," doplňuje Renata Pešková.

Public TV je nyní k dispozici FTA na satelitu Astra 3B (23,5°E) a také v rámci nabídek kabelových operátorů. V nové podobě se chystá Public TV představit do několika týdnů, v plném rozsahu v září 2011.

Stávající provozovatel Public TV, firma TotalPress, je v konkurzu. Dluhy společnosti jsou zhruba z poloviny za distribuci signálu.





Reklama




Vybrané články