Quantcast

Dočkáme se českopolské televizní stanice?

| redakce | tisk

Český Těšín a polský Cieszyn zvažují, že zřídí společnou televizní stanici. Vysílání by mělo být zahájeno již v příštím roce, píše polský regionální list Dziennik Gdański.

?Byla by to první přeshraniční kabelová televize na světě,? řekla deníku Halina Godecká, ředitelka fondu Mediální akademie. ?Je to dobrý nápad,? říká místostarosta Cieszyna Bogdan Ficek, který již o televizi mluvil s předsedkyní polské Rady pro rozhlas a televizi Danutou Waniek. ?Šéfka vysílací rady uvedla, že kabelovka má velkou šanci, ale nejdříve musí Rada tento projekt prodiskutovat a konzultovat ho s ministerstvem zahraničí. Iniciátorem vysílání je Ogólnopolska Izba Gospodarcza Komunikacji Kablowej,? dodal list, podle něhož by se na vysílání podílelo konsorcium různých firem.

Program přeshraniční kabelové televize by tvořily především materiály nakoupené od jiných provozovatelů kabelových infokanálů a také z vlastní produkce, kde by se Poláci prezentovali Čechům a naopak. Premiérové vysílání má zabrat čtyři hodiny denně. ?Zatím to vypadá, že kabelovka by mohla zahájit vysílání na přelomu srpna a září příštího roku,? uvedl Dziennik Gdański.

Informaci přinesl web potucek.blogspot.com.





Reklama




Vybrané články