Quantcast

MBC Group si objednala kapacitu na Yahsat 1A

| redakce | tisk

Společnost YahLive (Spojené arabské emiráty) uzavřela dlouholetý kontrakt s dubajskou vysílací společností MBC Group k šíření širokého rozsahu programů ve vysokém rozlišení (HDTV) na družici Yahsat 1A (52,5°E).

MBC Group zahájila šíření programů MBC1, MBC2, MBC4, MBC Action, MBC Drama, MBC Max a Al Arabiya News Channel přes západní svazek Yahsat 1A (52,5°E), který primárně pokrývá severní Afriku a Střední Východ. Signál je dostupný i v regionu střední Evropy.

MBC Group je přední privátní společnost poskytující FTA programy v zemích arabského světa. YahLive je partnerství mezi satelitními operátory SES a Yahsat.

"Naše partnerství s MBC Group je dalším klíčovým mezníkem ve vývoji YahLive a excelentním příkladem naší strategické vize stát se hot spotem v regionu a mimo něj," řekl generální ředitel společnosti YahLive Mohamed Youssif.

Společnost MBC Group zahájila technické testy na nové družici Yahsat 1A koncem listopadu. Signál všech HD stanic je kryptován systémem Conax. Pro příjem je nutné zařízení certifikované pro sledování MBC. HD verze populárních SD stanic jsou nadále poskytovány bez pravidelných měsíčních poplatků.

technické parametry:

• Yahsat 1A (52,5°E), freq. 11,785 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2/QPSK, CA Conax





Reklama




Vybrané články