Quantcast

Francie: Tématické kanály TF1 bez exkluzivity

| redakce | tisk

TF1 Group dosáhla dohody s hlavními operátory IPTV, satelitní a kabelové televize ve Francii ohledně distribuci svých tématických stanic. Orange, SFR, Bouygues Telecom, Canalsat a Numericable budou distribuovat tématické stanice Eurosport, Eurosport 2, LCI, TV Breizh, Histoire a Ushuaia TV, které byly dříve šířeny s exkluzivitou.

Podle francouzských zpráv CanalSat zaplatil 64 milionů eur ročně za výhradní práva pro poskytování tématických kanálů ve všech svých satelitních službách a IPTV. Situace se změnila v okamžiku, když Canal+ v loňském roce informoval, že se nedohodl na vyšších cenách za exkluzivní distribuci kanálů.

Nové distribuční dohody bez exkluzivity vstoupily v platnost 1.1.2012 a bude platit do 31.12.2014. Umožní to skupině rozšířit dosah a posílit její obchodní model, tvrdí TF1.

Distribuční smlouva znamená, že informační kanál LCI od TF1 bude kódovaný, na rozdíl od konkurenčních stanic BFM a i-Télé, které jsou FTA. Doposud byl LCI šířen výhradně prostřednictvím satelitní služby CanalSat a nyní bude ve všech platformách, včetně terestrické sítě, placených službách TV Num a dalších.

zdroj: satkurier.pl, broadband TV News





Reklama




Vybrané články