Quantcast

Technologie Neotion pro DVB-T ve Francii

| redakce | tisk

Technologie firmy Neotion umožní bezproblémový přechod přijímačů se standardem MPEG-2 na nový MPEG-4. Ve Francii pokračují přípravy na spuštění digitální pozemní televize.

V Paříži lze pořídit set top box pro DVB-T již za 70 Euro. Zařízení umožní příjem 6 TV kanálů v celé zemi + 8 digitálních programů a pravděpodobně v nejbližší době i 3 regionální kanály. Francie je první zemí, kde bude fungovat vysílání v MPEG-4.

Koncem letošního roku odstartuje dalších 15 prémiových kanálů v MPEG-4. Nekódované programy se budou prozatím vysílat ve standardu MPEG-2. Tento stav potrvá jen do podzimu roku 2006. Po tomto termínu budou i všechny programy ve francouzských satelitních platformách se vysílat v MPEG-4. Ve Francii bude již brzy zahájeno vysílání programů v HDTV a DVB-H, technologii, která umožní příjem digitálních programů na mobilních telefonech.

Firma Neotion je připravena na migraci z MPEG-2 na MPEG-4. Řešení Neotion umožní za velmi nízkou cenu (1,50 Euro) připravit přijímače na příjem programů v MPEG-4. (satkurier.pl)





Reklama




Vybrané články