Quantcast

DOGTV - od 1. srpna první televize pro psy

| redakce | tiskobrázek k článku: DOGTV - od 1. srpna první televize pro psy

Pro osamělé a znuděné psy, kteří jsou po celý den doma, zatímco jejich majitelé jsou v práci, se chystá trocha zábavy. V USA začne vysílat speciální televizní kanál adresovaný našim milovaným mazlíčkům. DOGTV odstartuje 1.8.2013 a bude součástí satelitní pay-tv platformy DirecTV.

Vysílatel chce před televizní obrazovky přilákat 46 milionů amerických domácností, které mají alespoň jedno zvíře.

"Jedná se o první a jediný televizní kanál, který se zaměřuje na naše čtyřnohé kamarády, spíše než jejich 'rodiče'," řekl Gilad Neumann, generální ředitel společnosti se sídlem v Tel Avivu (Izrael).

Kanál nebude vysílat psí protějšky známých seriálů jako "Mad Men" či "Downton Abbey" ale přinese pořady s hudbou, grafikou, animací. Pořady budou navrženy pro relaxaci a vzrušení a trávení času domácích zvířat o samotě.

Na rozdíl od dětí a dospělých, kteří mohou sledovat televizi několik hodin, podle Neumanna, psi sledují média odlišně a budou projevovat zájem jednou za čas. "Nemáme v úmyslu vytvořit z našich psů novou generaci diváků v křeslech," dodal.

American Veterinary Medical Association (AVMA) tvrdí, že všechna relaxace a stimulace jsou dobrá pro zvířata. "Ale není pochyb, že někteří psi budou mít zájem," uvedl mluvčí AVMA.

Provozovatel DOGTV plánuje vysílat svůj kanál v dalších zemích a rovněž zvažuje spuštění stanice pro kočky. "Nejsou tak společenské jako psi, v mnohem menším rozsahu trpí osamělostí," řekl Neumann.

zdroj: satkurier.pl, deser.pl / DOGTV





Reklama




Vybrané články