Quantcast

42E: Gruzínské kanály končí s SCPC distribucí

| redakce | tisk

Gruzínské kanály končí s distribucí formou SCPC na satelitu Türksat 3A (42°E). Samostatnou distribuci programu s nízkou hodnotou symbol rate již ukončily stanice 1TV Georgia, Maestro a Adjara TV.

V této formě distribuce ještě pokračují programy Rustavi 2 a Imedi TV. Distribuce gruzínských stanic pokračuje v multiplexu, který provozuje gruzínský operátor Black Sea Sat.

Nový FTA paket byl spuštěn koncem června 2013. Od té doby probíhalo souběžné šíření programů z původních SCPC kanálů a nového MCPC. Zpočátku byl příjem nového multiplexu problémový - docházelo k výpadkům vysílání, změně SR a FEC, signál byl nestabilní. Šlo ale o technické testy. Nyní je situace stabilizovaná a pro příjem programů postačuje parabola od průměru 80 cm.

Se startem nového paketu bylo spuštěno vysílání i nových programů TV3, Kartuli a známých stanic z SCPC distribucí - TV24 Batumi. Vysílání Kartuli TV bylo přerušeno.

technické parametry gruzínských programů - TV9 Georgia, 1TV Georgia, Maestro TV, Rustavi 2, TV3, Adjara TV, TV25 Batumi, Kartuli TV:

• Türksat 3A (42°E), freq. 11,472 GHz, pol. H, SR 23450, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články