Quantcast

Sky Italia vyčíslila škodu RAI 100 milionů eur

| redakce | tisk

Provozovatel italské satelitní placené televize Sky Italia vyčíslil škodu, kterou mu způsobila RAI kódováním na 100 milionů eur. Provozovatel placené televize obvinil RAI z kódování programů, které pak nebyly dostupné abonentům Sky Italia.

Sky Italia podala odvolání dne 27. ledna 2014 u krajského správního soudu (RAR) Lazio.

Praxe, která byla zahájena v červenci 2009 a stále ještě probíhá, je podle názoru provozovatele pay-tv jako "nelegitimní", protože porušuje povinnosti uvedené v rámci smlouvy o veřejné službě pro období let 2007 až 2009 a která zůstala v platnosti až do roku 2011. Podle smlouvy byla RAI povinna "poskytovat bezplatně celý obsah na různých platformách, kompatibilní s právy třetích stran".

Sky se domnívá, že jednání RAI vedlo ke zpomalení růstu předplatného a poklesu diváků s čistou ztrátou ve výši přes 100 milionů eur.

V červenci 2009 začala RAI kódovat některé své programy a pořady tak nebyly dostupné divákům Sky Italia. Ve stejnou dobu RAI spolu s Mediaset a Telecom Italia spustila novou DTH platformu TivúSat, která byla oficiálně zaměřena na 500 tisíc italských domácností, které nejsou v dosahu terestrického signálu.

Italské úřady v roce 2009 zahájily vyšetřování, které skončilo závazkem RAI "poskytnout uživatelům, kteří pravidelně platí televizní poplatek, dekódovací kartu TivúSat".

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články