Quantcast

Skylink: Poplatek za Markízu HD je vyšší než za placené TV

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink: Poplatek za Markízu HD je vyšší než za placené TV

Od 1.5.2014 bude provozovatel slovenské komerční skupiny Markíza Group vybírat technický poplatek za odběr HD verze programu TV Markíza. Záměr provozovatele vyvolal kritiku od provozovatelů platforem, včetně společnosti M7 Group, která provozuje satelitní službu Skylink.

"Markíza oslovila všechny operátory s informací, že od 1. 5. 2014 bude vybírat od platforem, které Markízu HD šíří, tzv. technický poplatek," říká webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která vlastní službu Skylink.

A tzv. technický poplatek za signál Markíza HD není vůbec zanedbatelný. "Jedná se o významnou částku a vezmeme-li v úvahu, že Markízu HD distribuujeme na naše náklady, stal by se tento program pro nás v rámci nabídky Digital neufinancovatelný," říká Jaromír Glisník.

"Pokud bychom Markízu HD zařadili do placené nabídky, stala by se jedním z nejdražších HD programů, které tam máme. Požadovaný technický poplatek je totiž sám o sobě vyšší než poplatky, které platíme dodavatelům placených programů," dodal Jaromír Glisník.

Zatím není jasné, jak Skylink tuto situaci vyřeší - jednou z možností je vyřazení programu Markíza HD z nabídky platformy.





Reklama




Vybrané články