Quantcast

Magio Sat se přestěhuje na pozici k Digi TV

| redakce | tisk

Satelitní platformy Digi TV a Magio Sat budou na Slovensku působit z jedné orbitální pozice 0,8°W/1°W. Tedy ze společné pozice satelitů Thor 5, Thor 6 a Intelsat 10-02. Migrace abonentů Magio Sat na pozici 0,8°W/1°W začne v nejbližších měsících.

V priebehu tohto roka plánujeme migráciu satelitnej platformy Magio Sat na novú pozíciu. Presun prinesie zákazníkom Magio Sat a satelitnej Digi TV viac TV kanálov, vyššiu kvalitu a umožní efektívnejšie využívať satelitnú kapacitu,“ uvedl webu Živé.sk mluvčí Telekomu pro technologie a sítě Tomáš Palovský.

Magio Sat a Digi TV sice budou působit ze stejné pozice, nicméně pod vlastní značkou, programovou nabídkou, doplňkovými funkcemi a také s rozdílnou cenou.

Obě platformy na Slovensku vlastní společnost Slovak Telekom. Slovenskou část Digi TV firma koupila od původního rumunského vlastníka RCS/RDS.

Nová Digi TV SK se připravuje na svůj komerční start. Diváci se mohou těšit na HD programy a lepší technickou kvalitu. Programy se budou vysílat v DVB-S2 multiplexech v MPEG-4 (H.264). Dojde tak k oddělení od vysílací infrastruktury původního vlastníka. Zároveň se změní i přístupové karty.





Reklama




Vybrané články