Quantcast

Rozčarování z nové Digi TV SK

| redakce | tiskobrázek k článku: Rozčarování z nové Digi TV SK

Od 1.5.2014 si mohou zákazníci na Slovensku objednat Novou Digi TV. Ta se liší od původní Digi TV zejména kvalitnějším obrazem a zvukem ale i možnosti příjmu několika sportovních stanic ve vysokém rozlišení (HDTV), včetně Slovak Sport TV2 HD, která vysílá lukrativní přenosy z anglické fotbalové Premier League.

Vlastník slovenské Digi TV, společnost Slovak Telekom, podpořila start Nové Digi TV reklamní kampaní. Ale nefunguje všechno tak, jak bylo přislíbené. Upozornil nás čtenář parabola.cz, který nám poslal několik postřehů a názorů.

Digi Slovakia přislíbila ponechat v původní Digi TV za nezměněnou cenu všechny programy s výjimkou těch, které nasadí do nové Digi TV SK jako novinky. Nakonec všechno je jinak - byla zrušena trojice kanálů Viasat (Viasat Explore, Viasat History a Viasat Nature, Slovak Sport TV1 a Slovak Sport TV3, Digi Liga Majstrov 1 a 2, TV Paprika a několik dalších.

Nová Digi TV SK sice obsahuje základní balík za stejnou cenu jako "stará" Digi TV (9,60 eur měsíčně) ale došlo k redukci programové nabídky v nejnižším balíčku. Programy Discovery World, Discovery Science, Duck TV či CBS Reality, CBS Drama a jiné jsou v Nové Digi TV součástí až rozšířené nabídky MAXI. K předplatnému je nutné přičíst 1,50 eur měsíčně za pronájem set top boxu.

Se startem Nové Digi TV provozovatel garantoval 5 denní lhůtu pro montáž nových 7 denní lhůtu (pracovní dny) na dodání nových boxů pro staré zákazníky. Podle čtenáře webu parabola.cz, kterého ponecháváme v anonymitě, provozovatel nedodržuje stanovené lhůty. Někteří klienti včetně našeho čtenáře čekají na technika již od 1.5.2014k, což je cca 9 až 10 pracovních dní. "Na své FB stránce to s úsměvem komentují, že pro velký zájem se tato GARANTOVANÁ doma může prodloužit," doplňuje čtenář parabola.cz a čekatel na Novou Digi TV SK.

HD boxy, které si zákazníci platformy Digi TV pořídili již v minulosti s příslibem, že budou pro novou Digi TV, si nakonec musí pronajmout nové přijímače. Těmto zákazníkům byla přislíbena kompenzace. "O ní údajně ještě stále přemýšlejí," myslí si náš čtenář.

Čtenář dále uvádí, že dovolat se na zákaznickou linku je prakticky nemožné a pokud se to podaří, zájemce dostane jen všeobecné informace, přičemž konkrétní problémy nikdo neřeší.

"Objednávky Nové Digi TV přes web nejsou vždy zaregistrované, například moji neregistrovali a musel jsem si to objednat znovu přes telefon," uvedl čtenář a zájemce o Novou Digi TV. Podle něj zájem o Novou Digi TV provozovatel podcenil. Přes portál PROFESIA.SK proto vyhlásili výběrové řízení na nové techniky.

Programová nabídka Nové Digi TV zatím není zcela kompletní, jak by měla být. Nefungují MTV Europe, MTV Rocks, MTV Hits (nejsou připojeny CAID pro Novou Digi TV) a na CBS Reality nefunguje česká audio stopa.





Reklama




Vybrané články