Quantcast

Russia Today má problémy s britským regulátorem Ofcom

| redakce | tiskobrázek k článku: Russia Today má problémy s britským regulátorem Ofcom

Russia Today, ruský zpravodajský kanál se sídlem v Moskvě, vysílá na základě licence od britského regulátora Ofcom. Stanice je s touto licencí šířena ve Velké Británii a také v Evropě a mimo ni.

Regulátor Ofcom obdržel několik stížností na nedostatek objektivity zpravodajství a subjektivní proruské podání zpráv z Ukrajiny. Má Ofcom odebrat licenci ruského kanálu Russia Today (RT), uznávaného za hlásnou troubu Putina?

Britský regulátor Ofcom ve svém prohlášení uvedl, že obdržel řadu stížností na Russia Today na téma neobjektivního způsobu poskytování informací o havárii malajského letadla MH17. Ofcom v současné době prošetřuje obsah stanice.

Ačkoliv kanál Russia Today má sídlo v Rusku a je financován Moskvou, musí dodržovat zákony Velké Británie, kde provozovatel získal vysílací licenci. Stanice musí přinášet objektivní zpravodajství.

Kanál Russia Today byl již dříve uznán vinným z vysílání neobjektivních zpráv z občanské války v Sýrii. Další vyšetřování může vést ke ztrátě britské licence, což by pro Russia Today znamenalo, že by musela požádat o licenci v jiné zemi, jinak by musel program skončit v kabelových sítí, satelitních platformách a v hotelech po celém světě. Panují obavy, že Russia Today ztratí diváky v mnoha zemích a dokonce může dojít k zákazu provozu stanice.

Russia Today musí řešit i problém s odchodem anglicky hovořícího personálu stanice. Řada novinářů a dalších spolupracovníků se vzdala práce pro tuto televizi, včetně britského novináře, který poukázal na "hnus" ze zkreslování zpravodajství.

zdroj: satkurier.pl, advTV





Reklama




Vybrané články