Quantcast

Satelitní platforma Rikor TV ukončí v listopadu provoz

| redakce | tisk

Ruská satelitní platforma Rikor TV se chystá ukončit svoji činnost. Operátor této platformy rozeslal dopis svým obchodním partnerům a informoval je, že bude nucen ukončit vysílání kvůli nedostatkům ve vysílací licenci.

Podle dostupných informací provedl 12.2.2014 úřad Roskomnadzor mimořádnou kontrolu v Rikor TV a bylo zjištěno několik nedostatků. Zejména u některých hlavních stanic chyběly titulky a vysílání šířil bez řádné licence, což je porušení 31 zákona Ruské federace.

Provozovatel odstranil všechny nedostatky ve vysílání a požádal o universální licenci. Žádost ale byla odmítnuta. Zdroj ze společnosti uvedl, že odmítnutí je kvůli dvojímu občanství hlavního akcionáře a šéfa společnosti. Podle Rikor TV jde o nepravdivou informaci.

Rozhodčí soud se v květnu a v září ve sporu Rikor TV s regulátorem přiklonil na stranu regulátora. Za chyby může Rikor TV.

Kvůli všem potížím se proto provozovatel služby Rikor TV rozhodl ukončit projekt. Vysílání by mělo být ukončeno k 1.11.2014. V současné době probíhají jednání s dalšími provozovateli satelitních platforem ohledně převzetí klientů Rikor TV a přesměrování antén na jinou orbitální pozici.

DTH platforma Rikor TV je šířena ze satelitu Intelsat 904 (60°E), na kmit. 11,635 a 11,675 GHz, pol. V, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK.

zdroj: cableman.ru





Reklama




Vybrané články