Quantcast

Skylink: Vypnutí maďarských TV na 23,5E odloženo na začátek roku 2015

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink: Vypnutí maďarských TV na 23,5E odloženo na začátek roku 2015

Balíček 11 maďarských komerčních a veřejnoprávních kanálů na platformě Skylink na satelitu Astra 3B (23,5°E) měl původně skončit na konci listopadu 2014. Provozovatel této satelitní služby se rozhodl odložit vypnutí stanic až na začátek příštího roku.

Zpráva potěší řadu zákazníků Skylink, kteří v nabídce operátora vyhledávají programy v maďarském jazyce. Do té doby nemusejí řešit rozšíření satelitního kompletu o další orbitální pozice.

Kdy skončí maďarské programy na pozici 23,5°E? "Počítám, že to bude 6. nebo 13. ledna 2015," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. "Ještě nejsme rozhodnuti," doplnil. Dne 6.1. je na Slovensku svátek. Je proto možné, že změna bude o týden odložena.

Zákazníkům Skylink bude operátor nabízet speciální monoblok, který bude schopen přijímat programy ze 4 hlavních orbitálních pozic operátora - tj. 23,5°E, 19,2°E, 13°E a 9°E. Na všech pozicích fungují platformy společnosti M7 Group.

Maďarské programy se budou pro zákazníky Skylink dále poskytovat na družici Eutelsat 9A (9°E), kde je provozována platforma AustriaSat Magyarország.





Reklama




Vybrané články