Quantcast

Skylink prozradil chystané nové HD programy

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink prozradil chystané nové HD programy

Operátor satelitní platformy Skylink, lucemburská mediální skupina M7 Group, prozradila dlouho chystaný projekt - programové složení nové kapacity, kterou testuje od začátku listopadu.

Staronový transpondér satelitní služby Skylink bude pracovat na kmitočtu 11,876 GHz. Jde o transpondér, který používala do prvního kvartálu letošního roku. Po několika měsících se Skylink na tuto frekvenci vrací. Tentokrát s jiným parametry. Multiplex bude pracovat v DVB-S2 s modulací 8PSK. Vyšší bude také symbol rate (29900 ksymb/s).

Na této frekvenci se objeví stanice komerčních vysílatelů - Nova HD, Nova Cinema HD, Nova Sport HD, Fanda HD, Prima HD, Prima COOL HD, JOJ HD, JOJ PLUS HD, DAJTO HD. Vedle těchto HD programů zde bude šířen i jeden SD kanál Rik TV - první placený dětský kanál ve slovenštině.

Nová kapacita Skylink bude vesměs obsahovat tzv. neplacené programy (vyjma Nova Sport HD a nové dětské televize Ric TV). Programy budou poskytována na Irdeto a ICE kartách Skylink.

technické parametry nového TP Skylink, kde se objeví výše uvedené nové programy:

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,876 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, Pilot OFF

Všechny nové programy budou spuštěny do 2.12.2014.

V případě Nova HD, Nova Sport a Prima HD půjde o souběžnou distribuci se stávajícími transpondéry. Na starých kmitočtech bude vysílání těchto tří HD programů později ukončeno.

Pro sledování programů bude nutný HD set top box, ideálně s certifikací Skylink READY.





Reklama




Vybrané články