Quantcast

Al Jazeera získá majoritu v Digiturku?

| redakce | tisk

Předseda představenstva a generální ředitel beIN Sports, Nasser Al-Khelaifi, získal 53 procentní podíl v turecké satelitní placené televizi Digiturk za 820 milionů dolarů. Vyplývá to ze zatím nepotvrzených zpráv.

Doposud největší mediální dohoda v Turecku se údajně týká beIN Sports, sesterského sportovního vysílatele Al Jazeera.

Změna ve vlastnické struktuře provozovatele má být oficiálně potvrzena ještě na konci roku 2014. Předpokládá se, že Al Jazeera Media Network bude nově řídit Digiturk, po akvizici šéfem Nasserem Al-Khelaifim.

Vedle jeho působení v beIN Sports je Al-Khelaifi také předseda představenstva a generální ředitel francouzského fotbalového klubu Paris Saint Germain a členem olympijského výboru Kataru.

Kontrolní podíl v pay-tv platformě přilákal hodně zájemců. V lednu 2014 konkurent Dogan TV Holding, provozovatel D-Smart, nabídl 880 milionů dolarů za nabízený podíl. Tuto dohodu by ale mohla zkomplikovat Komise pro hospodářskou soutěž. Türk Telekom předložil nezávaznou nabídku za 530 milionů dolarů v červenci 2014 a Providence Equity Partners, která vlastní 47 procent Digiturku, projevila zájem o zbývající podíl.

beIN Sports během dvou let rapidně expandoval. Programy se nyní vysílají v USA a Kanadě, Francii, Indonésii, Filipínách, Hong Kongu a Austrálii, stejně tak ve 23 zemích po celém Středním východě a v severní Africe (MENA).

Programy beIN Sports může sledovat 83 milionů lidí a 20 milionů televizních domácností. Turecko je příslibem pro další expanzi. Na konci roku 2014 bude placenou televizi v této zemi využívat 5,8 milionů lidí. Do roku 2020 se počet abonentů v Turecku zvýší na 7,6 milionu. Vyplývá to z reportu IHS Television Media Intelligence.

zdroj: RapidTVNews





Reklama




Vybrané články