Quantcast

Holandská L1 TV obnoví satelitní vysílání

| redakce | tiskobrázek k článku: Holandská L1 TV obnoví satelitní vysílání

Holandská lokální televize L1 (Limburg 1 LIVE) obnoví již brzy satelitní vysílání. Vyplývá to z informací, které provozovatel zveřejnil na svých internetových stránkách. L1 TV dříve vysílala přes satelit Astra pouhé 4 měsíce - od prosince 2003 do března 2004.

L1 TV bude vysílat od 1.července 2005 přes nejsledovanější evropský satelitní systém družic Astra na pozici 19,2°E. Podle dostupných informací uzavřel provozovatel se společností SES Astra 4letý kontrakt na transpondérovou kapacitu.

Stanice L1 TV bude vysílat FTA (Free to air - volně), pravděpodobně opět na transpondéru č.112, na kmitočtu 12,610 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 5/6.

L1 TV se vrací na satelit z jediného a prostého důvodu: 25 tisíc limburských domácností nemá kabelovou přípojku a má pouze přístup k satelitní televizi. Vedle L1 TV se bude opět vysílat přes satelit i Radio L1. Televizní program bude opět opatřen teletextem L1 Text.

Vstupem L1 TV na satelit Astra si program naladí diváci v celé Evropě. Na stejném transpondéru vysílají mj. holandské FTA programy RaceWorld TV a Clear TV. Dále je zde i belgická televize RTBF s "mix" programem.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články