Quantcast

Český rozhlas vybudoval nová studia v Parlamentu

| redakce | tisk

Technici vybudovali koncem roku 2014 nová studia v Poslanecké sněmovně i Senátu. Jejich modernizace zjednoduší a vylepší práci zpravodajů Českého rozhlasu. Mezi důležité inovace patří mimo jiné nahrazení analogové technologie novým digitálním systémem.

Studia Českého rozhlasu v obou komorách Parlamentu prošla výraznou modernizací. Technici při ní vyměnili třiadvacet let starou analogovou technologii za digitální systém DHD, který se skvěle osvědčil například i v našich regionálních studiích. Kompletní rekonstrukce studií přispěje ke zkvalitnění zpravodajství a podpoří tím i plnění veřejnoprávní služby Českého rozhlasu,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Český rozhlas vybudoval nová studia v Parlamentu
▲ Český rozhlas vybudoval nová studia v Parlamentu

Pro studia byl také navržen nový specifický nábytek. Kromě dvou počítačů jsou ve studiích jako záznamová zařízení použity také tři tzv. Card Recordery Fostex UR-2, na které je kontinuálně zaznamenáváno jednání Poslanecké sněmovny či jednotlivých výborů. Záznam díky nové technologii běží i v momentě, kdy se ze studia živě vysílá nebo když se v něm předtáčí rozhovory.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články