Quantcast

MTG prodala podíl v Sappa

| redakce | tiskobrázek k článku: MTG prodala podíl v Sappa

Švédská společnost MTG dokončila prodej svého 50 procentního podílu ve švédské kabelové televizní společnosti Sappa finskému telekomunikačnímu operátorovi Anvia za 135 milionů švédských korun.

Sappa dodává TV programové balíčky do 350 tisíc švédských domácností přes kabelové a IPTV sítě. Sappa byla založena jako Svensk Program Agentur (SPA) v roce 1994 sloučením několika různých lokálních kabelových operátorů. MTG získal 50 procent v podniku v roce 1999 a změnil název na Sappa v roce 2010.

Anvia získala 100 procentní podíl v Sappa od MTG (50%) a SPA Holding (50%). Anvia je čtvrtým největším telekomunikačním operátorem ve Finsku a nabízí quad-play služby.

"Byli jsme hrdým partnerem v Sappa více než 15 let, během nichž šla společnost od úspěchu k úspěchu. Televizní distribuce se během této doby podstatně změnila a zaměřujeme se spíše na poskytování zábavy než na rozvoj síťové infrastruktury. Podnikání je dobře zavedené a vhodné pro nového majitele, takže přejeme týmu Sappa mnoho úspěchů v budoucnosti," uvedl Jørgen Madsen Lindemann, prezident a generální ředitel MTG.





Reklama




Vybrané články