Quantcast

SES: Satelity hrají klíčovou roli v budoucích sítích

| redakce | tisk

Satelity hrají klíčovou roli v architektuře budoucích sítí a urychlení digitalizace. To byl jedním z hlavních závěrů poznámek Karim Michel Sabbagh, prezidenta a CEO SES na dnešním GSMA Mobile World Congress v Barceloně.

"Satelit je klíčovým aktérem při digitalizaci a je nedílnou součástí mobilního ekosystému, přidává dosah a efektivitu provozu mobilních sítím," řekl Sabbagh na konferenci. "Jen kombinací terestriální a satelitní infrastruktury a technologií povede k významné efektivitě, konkurenčnímu řešení a přesvědčivým spotřebitelským výhodám."

S odkazem na očekávaný exponenciální nárůst video přenosů ve všech sítích, budoucího zavedení Ultra HD programů Sabbagh řekl: "Mobilní hráči čelí obrovským výzvám a rizikům, že vývoj poptávky využívání sítí povede k nezvladatelnému přetížení, pokud nebudeme volat pro integraci tradiční pevné a satelitní infrastruktury. Pouze spojením svých sil mohou obě odvětví rozvíjet se sbližující ekosystémy a tím maximalizovat veřejné a privátní výhody."

Sabbagh zdůraznil naléhavost takové hybridní spolupráce. "Pro příklad dnešní video obsah byl by spotřebován zcela na požádání a to pouze přes pozemní fixní sítě v Evropě, spotřeba dat na domácnost by vzrostla minimálně o 35x, v případě Ultra HD 3x až 4x."

Integrace digitální infrastruktury a spojením sil vysílacích a širokopásmových technologií by naopak vytvořilo jedinečnou kombinaci, uzavřel téma Sabbagh.





Reklama




Vybrané články