Quantcast

Nilesat spustí novou regionální digitální platformu

| redakce | tisk

Egyptský satelitní operátor Nilesat připravuje spuštění nové regionální digitální platformy známé jako The Nilesat Smart DigitalBroadcasting System. Platforma bude spuštěna v dubnu.

Tato platforma bude poskytovat kompresi a multiplexování pro 360 televizních programů a 120 rozhlasových stanic ve 24 digitálních transportních streamech s možností rozšíření až na 480 televizních programů a 30 transportních streamů.

Nilesat v současnosti vysílá přes 730 televizních stanic a 140 digitálních rádií u uplinků z těchto lokalit: Káhira, Dubaj, Amman, Doha, Rijád a Bejrút. Více než 75 procent TV stanic je FTA. MENA region vykazuje stabilní růst - z 11 milionů domácností v roce 2003 na více než 60 milionů domácností v roce 2013. Podle posledních průzkumů v roce 2013 má Nilesat největší podíl na sledovanosti, vytváří ji 95 procent domácností v MENA regionu.

Media Era Technologies (Mera-Tech) bude integrátorem a poradenským partnerem Nilesatu při budování platformy. Cisco Media Production Solutions dodá D9036 kodéry a DMC platformy, které poskytnou všechny důležité funkce, včetně akvizice, kódování a transkódování videa.

Bridge Technologies byl vybrán pro měření a analýzu technologií Nilesatu a Newtec didá více než 30 M6100 vysílacích satelitních modulátorů, včetně plného automatického zálohování, na míru podle požadavků Nilesatu.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články