Quantcast

Rádio_FM a Radio Wave se opět spojí

| redakce | tisk

Nalaďte se v pátek 24. dubna na česko-slovenskou notu v ON AIR vysílání Radia Wave propojeném s Rádiem_FM. Večer od 20:00 v přímém přenosu z velkého nahrávacího studia Českého rozhlasu v Praze vystoupí Člověk pokrokový se sborem Elpida a mladými rappery Cincinaty a slovenská písničkářka Tante Elze v doprovodu s Martinem Burlasem. Vstup na koncert je zdarma.

Radio Wave a slovenské Rádio_FM propojují své vysílání již čtvrtým rokem. Své postřehy si éterem vyměňují čeští a slovenští moderátoři či hudební dramaturgové. Celodenní vysílání vždy vyvrcholí společným vystoupením českého a slovenského hudebního projektu. Letošní Audioport nese podtitul: Napříč generacemi. Téma, kterému se budou obě stanice věnovat v průběhu celého dne ve svém propojeném vysílání, vyvrcholí v dramaturgii večerního dvojkoncertu,“ uvedl šéfredaktor Radia Wave Tomáš Turek.

V první části vystoupí mladá slovenská písničkářka Tante Elze spolu se známým slovenským skladatelem a hudebníkem Martinem Burlasem. Společně zahrají převážně melancholické písně Tante Elze v upravených aranžích Martina Burlase, ale i několik jeho vlastních skladeb.

V druhé části koncertního večera představí svůj speciální mezigenerační mixtape live Bonus a MaryC - aka Člověk pokrokový. Člověk pokrokový představuje Bonusovu tvorbu v nových souvislostech, ve spojení s avantgardními psychedelickými beaty, které vybírá a naživo míchá a remixuje Mary C. Součástí speciálního setu pro Audioport bude spojení s pěveckým sborem seniorek Elpida a mladými rappery Cincinaty. Populární seniorky sboru Elpida, které se pravidelně schází v centru o.p.s. Elpidy pod vedením Zuzany Seibertové spolupracovaly dříve nejen s Bonusem, ale také s Please The Trees nebo Janem Burianem. Nejmladšími účastníky celého koncertního setu budou teenageři Cincinaty, odvážní romští rappeři z pražského sídliště Černý Most.

Mezinárodní projekt Audioport jsou vzájemné koncerty mladých současných českých a slovenských kapel a interpretů. Projekt je výsledkem dlouhodobé vzájemné spolupráce mezi Českým rozhlasem a Rozhlasem a televizí Slovenska. Obě organizace tak hodlají podporovat současnou hudební scénu obou zemí a zacílit své aktivity na mladé publikum.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články