Quantcast

CANAL+ Group si vybral Eutelsat k distribuci DTT v Africe

| redakce | tisk

Satelitní operátor Eutelsat uzavřel mnohaletou smlouvu s Canal+ Overseas, dceřinou firmou CANAL+, která má na starosti vysílání v mezinárodním měřítku a ve francouzských zámořských územích, na satelitní kapacitu.

Kontrakt je součástí probíhajícího přechodu Afriky na digitální vysílání a jednou z klíčových technologických transformací na celém kontinentu.

CANAL+ Overseas si pronajal 72 MHz transpondér na satelitu Eutelsat 3B (3°E). Kapacita bude použita pro distribuci nových kanálů sestavených CANAL+. Signál bude distribuován na pozemní digitální vysílače ve zhruba 10 frankofonních zemích.

CANAL+ Group si vybral Eutelsat k distribuci DTT v Africe
▲ CANAL+ Group si vybral Eutelsat k distribuci DTT v Africe

Placená nabídka CANAL+ bude na tomto satelitu spuštěna do konce tohoto roku a bude obsahovat základní balíček 25 programů a výběr národních stanic. Kapacita v C pásmu na satelitu Eutelsat bude distribuovat obsah na pozemní vysílače ve francouzsky hovořících zemích Afriky od Guineje až po Demokratickou republiku Kongo.

CANAL+ Overseas si zvolil kapacitu v C pásmu na satelitu Eutelsat 3B pro svůj vynikající výkon na cílových trzích. Transpondéry v C pásmu poskytují stabilní vysílání a jsou vysoce odolné proti rušení. DVB-S2 signály budou uplinkovány na družici Eutelsat 3B z teleportu v Cagliari (Sardinie) s možností pozdějšího přechodu do DVB-S2X.

Plány Eutelsatu budou představeny na IBC 2015 od 10. do 15. září 2015 na stánku 1.D59.





Reklama




Vybrané články