Quantcast

Nejkontroverznější seriál všech dob South Park na Prima Comedy Central

| redakce | tisk

Televize Prima Comedy Central zařadila do svého programu nejkontroverznější animovaný seriál South Park. Každý den od 14. prosince 2015 ve 22:00 hodin přinese dva díly za sebou.

South Park je americký animovaný seriál, který pro Comedy Central v roce 1997 vytvořili Trey Parker a Matt Stone. Příběh se odehrává v okolí Colorada a točí se okolo bizarních dobrodružství Stana Marshe, Kyla Broflovskiho, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka. Původně určený pro dospělé publikum, South Park proslul černým humorem a nevybíravým slovníkem, který sloužil jako základ pro ostrou satiru pestré škály (často společensky citlivých) témat.

Nejkontroverznější seriál všech dob South Park na Prima Comedy Central
▲ Nejkontroverznější seriál všech dob South Park na Prima Comedy Central

Samotný seriál se vyvinul z animovaných shotů z let 1992 a 1995. Novější z nich se stal jedním prvních online virálních videí na světě. South Park pak s velkým úspěchem debutoval v srpnu 1997. Od té doby je jednou z nejlépe hodnocených show Comedy Central vůbec. Od roku 2000 je Trey Parker hlavním scénáristou a režisérem všech epizod, které jsou zpravidla napsány a produkovány týden před jejich uvedením. Podle posledních zpráv se budou nové epizody vysílat nejméně do roku 2019. Počet episod South Parku ve 23 sériích by se takto zastavil na čísle na čísle 304. Už nyní je však South Park po Simpsonových druhou nejdéle běžící animovanou show v USA.

South Park v minulosti obdržel řadu ocenění, včetně pěti Primetime Emmy Awards nebo Peabody Award. Byl mnohokrát zařazen v různých publikacích mapujících nejlepší televizní show. Stoupající popularita v roce 1999 vyústila v natočení celovečerního filmu South Park: Peklo na zemi. Ten byl pozitivně přijat kritikou a stal se obrovským komerčním úspěchem. V roce 2014 zařadila TV Guide South Park mezi 10 nejlepších kreslených filmů všech dob.





Reklama




Vybrané články