Quantcast

DW Arabia - startuje televize pro uprchlíky na 19,2E

| redakce | tisk

Oficiálně od 15.12.2015, neformálně již dnes startuje z hlavního evropského satelitního systému Astra na pozici 19,2°E zpravodajský kanál DW TV (Deutsche Welle TV) v arabském jazyce.

Připomeňme, že na pozici 19,2°E se vysílá od června letošního roku mezinárodní zpravodajský kanál DW TV v anglickém jazyce. Nyní zda zahajuje provoz DW TV Arabic.

Arabsko-jazyčný televizní kanál německého vysílání do zahraničí bude vysílat 24 hodiny denně zprávy a informace o Německu. Doposud bylo možné toto vysílání v Německu sledovat prostřednictvím internetu na stránce dw.com/arabic.

Satelitní operátor SES (Astra) se zavázal, že bude vysílání prvních 12 měsíců šířit zcela zdarma.

Arabská verze DW TV bude nabízet bohatý program s důrazem na poskytování informací, pochopení a kulturní výměny. Zpočátku bude kanál přinášet celý obsah arabského kanálu DW, který se již vysílá v arabských zemích. Vysílání bude postupně přizpůsobeno pro cílovou skupinu v Německu, včetně například jazykového kurzu němčiny a pořadů od německých a evropských partnerů. Volně vysílaný kanál DW Arabia bude snadno dostupný v hromadných ubytovacích zařízeních pro uprchlíky.

DW Arabia - startuje televize pro uprchlíky na 19,2E
▲ DW Arabia - startuje televize pro uprchlíky na 19,2E

DW Arabic vysílá odlišný program proti mezinárodní verzi DW TV.

Televizní kanál DW v arabštině se vysílá ve stejném DVB-S multiplexu jako televize DW v anglickém jazyce. Pro příjem stanice postačí znovu proladit frekvenci DW a automaticky se pak objeví nová stanice s názvem DW (Arabia).

technické parametry - DW Arabia:

Astra 1M (19,2°E), freq. 11,627 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

DW (Arabia)
service ID: 4435
video PID: 3360 (MPEG-2/SD)
audio PID: 3320 (arabsky)
FTA





Reklama




Vybrané články