Quantcast

Nejslavnější rallye Monte Carlo startuje na O2 Sport

| redakce | tisk

Již tento týden nabídne sportovní stanice O2 Sport přímé přenosy z nejatraktivnější a nejznámější rallye na světě. Slavná Rallye Monte Carlo je tady! Tento velký svátek motorismu mohou diváci na O2 Sport sledovat v doprovodu zkušeného komentátora Petra Horáka, kterého ve čtvrtek doprovodí Václav Pech, pětinásobný mistr České republiky v rallye, a v neděli úspěšný juniorský pilot Jan Černý.

Proslulá Rallye Monte Carlo patří mezi vůbec nejstarší soutěže celého šampionátu, v okolí Monackého knížectví se jezdí již od roku 1911. Velké atraktivitě přidávají nevyzpytatelné zimní podmínky, které často dokáží výrazně promluvit do průběhu soutěže.

Nejslavnější rallye Monte Carlo startuje na O2 Sport
▲ Nejslavnější rallye Monte Carlo startuje na O2 Sport

"Testy před Rallye Monte Carlo týmy absolvovaly převážně na suchu, teď je ale čeká sníh a mráz. Fanoušci se tak mohou těšit na atraktivní podívanou, která bude při výběru správných pneumatik nefalšovanou loterií," předpovídá Petr Horák, motoristický odborník a komentátor stanice O2 Sport.

S velkými ambicemi vstoupí do letošního šampionátu automobilka Hyundai, která nasadí novou generaci modelu i20 WRC. S výrazně lepším vozem přichází také nové cíle. Podle představitelů stáje se chce Hyundai zaměřit především na boj o titul mistra světa v hodnocení značek.

"Pro diváky je zajímavá situace také u Citroënu, tam si ponechali pouze Krise Meeka a doplnili ho dvěma mladíky. Meeke bude mít za úkol hlavně vývoj nového vozu C3 WRC, s nímž se se francouzská automobilka oficiálně do šampionátu vrátí v roce 2017," prozradil Petr Horák.

Ve startovní listině nechybí ani bývalý pilot F1 Robert Kubica, který pojede s Fordem Fiesta RS WRC, budoucnost jeho startů po slavném Monte je však zatím nejistá. Fanoušci se také dočkají hned dvou slovensko-českých dvojic. Navigátor Lukáš Kostka utvoří tradiční pár s Martinem Kočim v J-WRC a Libor Hlisnikovský bude navigovat Rastislava Chválu v Peugeotu 208 R2.

zdroj: O2





Reklama




Vybrané články