Quantcast

Telekarta rozšiřuje nabídku v MPEG-2

| redakce | tisk

Zatímco konkurenti na trhu satelitních DTH platforem v Rusku postupně omezuji vysílání ve starém formátu v MPEG-2 a nejbližší soused na orbitální dráze MTS vysílá své programy jen v MPEG-4, operátor Orion Express, provozovatel služby Telekarta, zvýšil počet stanic ve formátu MPEG-2.

Důvodem rozšíření nabídky SD programů na satelitu Horizons 2 (85,2°E) ve formátu MPEG-2 je široké pokrytí celé evropské části Ruska a východní oblasti země. Televizní kanály jsou určeny i pro operátory kabelových sítí a pro ně je výhodné šířit stanice v zastaralém formátu. Ekonomicky ale nikoliv.

Z tohoto důvodu bylo před několika dny na kmitočtu 12,160 GHz, pol. H, SR 28800, FEC 3/4 zahájeno šíření dětských programů Mult a Multimadia, které původně vysílaly ve formátu MPEG-4.

Abonenti paketu Telekarta se staršími přijímači mohou programy sledovat za příplatek 30 rublů měsíčně (360 rublů ročně, tj. cca 114 Kč ročně).

Operátor platformy Telekarta, společnost Orion Express, zároveň spustil speciální kanál "Přejdi na HD", který má podpořit zákazníky ve výměně starého MPEG-2 set top boxu za nový, který umožňuje přijímat programy v MPEG-4 v SD i HD rozlišení. Kampaň probíhá i navzdory zvýšení počtu stanic v MPEG-2.

zdroj: obob.tv





Reklama




Vybrané články