Quantcast

Kanály beIN Sports exkluzivně v Canal+?

| redakce | tiskobrázek k článku: Kanály beIN Sports exkluzivně v Canal+?

Canal+ Group podepsala s provozovatelem beIN Sports smlouvu, která se týká výhradní distribuce programů. Pokud se tento projekt stane realitou, Canal+ a CanalSat jako jediní ve Francii budou moci distribuovat kanály beIN Sports.

Francouzské kanály beIN Sports vysílají přímé přenosy z nejvýznamnějších fotbalových soutěží jako je například francouzská Ligue 1, Liga mistrů UEFA. Dohoda se stala předmětem schválení antimonopolními úřady. Informuje o tom francouzský deník Le Monde.

Francouzský regulátor médií obdržel návrh smlouvy Canal+ a beIN Sports ve středu 17. února 2016. Skupina placené televize zároveň požádala o zrušení podmínky z roku 2006, kdy došlo k fúzi TPS a CanalSat. Podmínka neumožňovala poskytovat prémiové kanály jen ve své síti - programy musel operátor poskytovat i jiným provozovatelům pay-tv.

Kolik zaplatil Canal+ za dohodu s beIN Sports? Tato částka je záhadou. Avšak hodnota sportovních práv získaných beIN Sports ve Francii byla odhadnuta na 350 až 400 milionů eur ročně. To znamená, že exkluzivní distribuce beIN Sports v Canal+ může stát francouzskou skupinu několik stovek milionů eur.

Pro beIN Sports je distribuční dohoda o exkluzivitě způsobem, jak zvýšit své příjmy a také snížit své ztráty. Ztráty katarského televizního vysílatele ve Francii se odhadují na 250 milionů eur ročně, přesto má 2,5 milionů abonentů. Předplatitelé platí poplatek kolem 13 eur měsíčně.

Zatím není jasné, jakým způsobem budou programy beIN Sports nabízeny na platformě CanalSat - samostatně nebo jako nový placený balíček, nebo jako součást některého aktuálního balíčku. Objevují se již první hlasy nespokojenosti. Je totiž pravděpodobné, že ten, kdo bude chtít mít přístup k programům beIN Sports ve Francii, bude místo stávajících 13 eur zaplatit například asi 40 euro za balíček několika kanálů. Odhaduje se, že zhruba polovina z 2,5 mil. předplatitelů beIN Sports ve Francii nejsou klienty CANAL+.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články