Quantcast

UPC DTH postupně vypíná CryptoWorks

| redakce | tisk

Lucemburský operátor placené televize UPC DTH postupně utlumuje kryptovací systém CryptoWorks u programů, které jsou v jeho nabídce. Ve starém systému CryptoWorks již nejsou kódovány některé programy.

CryptoWorks s CAID 0D02 stále funguje u většiny programů, které jsou na kapacitě operátora UPC DTH. Stanice umístěné na transpondérech třetích stran jsou již bez CryptoWorks. Týká se to například balíku MTV Networks (kanály MTV, VH1 na freq. 12,226 GHz) ale také dalších stanic jako DoQ, Filmbox, Fishing and Hunting, Galaxy, programy skupiny AXN (freq. 12,092 GHz, pol. H), Universal Channel (freq. 12,380 GHz, pol. V), Mooz Dance HD i SD, SportKlub Hungary (freq. 12,456 GHz).

Společnost UPC DTH zahájila výměnu starých karet CryptoWorks začátkem roku 2015 nejprve na Slovensku. Před rokem v březnu se karty měnily i v Česku. V polovině roku se výměna karet CryptoWorks přesunula do Maďarska. Většina diváků a kabelových operátorů by již měla mít novou přístupovou kartu a tedy již nebrání definitivnímu vypnutí CryptoWorks.

Systém CryptoWorks již vlastník, společnost Irdeto, nepodporuje. Provozovatelé platforem proto postupně nasadili nový systém. Firma Irdeto operátorům nabídka ICE karty, které většinou fungují nejenom v nových přijímačích s Irdetem ale i v původních dekodérech CryptoWorks.

UPC DTH v Česku a na Slovensku provozuje platformu freeSAT a v Maďarsku službu pod názvem UPC Direct. Výměna karet se týká zákazníků v těchto třech zemích. UPC DTH v Rumunsku používá jiný kódovací systém (Conax).





Reklama




Vybrané články