Quantcast

Freenet získal některé aktivity Media Broadcast

| redakce | tisk

Německá mobilní komunikační společnost Freenet získala poskytovatele technických služeb Media Broadcast prostřednictvím své dceřiné společnosti MobilCom-Debitel za 295 milionů eur za 100% svých akcií.

Transakce se netýká satelitního byznysu Media Broadcast.

Pokud bude transakce schválena antimonopolními úřady, bude akvizice dokončena nejpozději v dubnu 2016.

Podle Freenet, převzetí Media Broacast, v souvislosti s jeho nedávným zakoupením 25% podílu v eXaring, představuje důležitý doplněk jako součást strategického rozvoje firmy stát se předním poskytovatelem digitálního životního stylu v Německu.

Vstup do nové oblasti lineární televize se otevírají možnosti pro společnost k další diverzifikaci v rámci digitálního životního stylu podnikání a kultivování nového růstového potenciálu a zdroje příjmů.

Francouzský technický poskytovatel služeb TDF Group získal Media Broadcast (tehdy s názvem T-Systems Media & Broadcast) od Deutsche Telekom za 850 milionů eur v roce 2007. Klíčovými podnikatelskými činnostmi společnosti je provoz vysílacích sítí pro DTT, FM a DAB+ a poskytování širokopásmových sítí pro přenos a výměnu dat, pro příklad mezi provozovateli vysílání.

Akcionáři TDF - private equity TPG, Charterhouse, Ardian a francouzská státní banka Bpifrance - prodali francouzská aktiva TDF kanadskému penzijnímu fondu PSP Investments a jeho partnerům v listopadu 2014.

Následný prodej německé dceřiné společnosti Media Broadcast není proto překvapením. Překvapující je však nízká pořizovací cena, kterou zaplatil Freenet ve srovnání s rokem 2007. Satelitní byznys Media Broadcast je klíčovým faktorem ale jeho hodnota pravděpodobně představuje obrovský cenový rozdíl.

Pro Freenet se jedná o strategickou akvizici a spočívá méně v synergii s jeho stávajícím jádrem podnikatelské činnosti jako mobilní virtuální operátor (MVNO), ale růstový potenciál prostřednictvím nových podniků.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články