Quantcast

Das Erste HD bude v DVB-T2 vysílat v 1080p50

| redakce | tisk

Německá veřejnoprávní televize ARD bude šířit svůj program prostřednictvím digitálního pozemního vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Půjde o tzv. full HD rozlišení - 1080p / 50fps.

Program Das Erste HD bude možné sledovat zcela zdarma bez jakýchkoliv poplatků v rámci chystané druhé generace pozemního vysílání označované DVB-T2.

Pro příjem Das Erste HD bude nutný televizor nebo set top box s podporou DVB-T2 a enkódování videa HEVC (High Effiency Video Coding).

"Zavedení DVB-T2 v HD pro naše diváky znamená, že se výrazně zvýší kvalita obrazu. Pozemní distribuční signál tak bude hrát v budoucnu důležitou roli," říká Dr. Ulrich Liebenow, provozní ředitel a předseda výrobní a technologické komise ARD a ZDF.

Pravidelné vysílání DVB-T2 začne u našich západních sousedů na jaře 2017. Vedle Das Erste HD budou přes druhou generaci pozemní televize vysílat také regionální televize pro jednotlivé spolkové země a rovněž i komerční televize, které budou dostupné za poplatek. Přechod Německa z DVB-T na DVB-T2 bude probíhat postupně a bude dokončen do poloviny roku 2019.

Překlopení pozemního vysílání do DVB-T2 je nutné z důvodu snížení frekvenčního spektra pro pozemní tv vysílání.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články