Quantcast

SES spolu s Eurovision odvysílají letní olympiádu v Riu

| redakce | tisk

SES S.A., přední světový satelitní operátor, dnes všem sportovním fanouškům oznámil, že uzavřel dohodu s vysílací společností Eurovision o přenosu z olympijských her v Riu de Janeiru 2016.

Součástí dohody je pronájem několika transpondérů na satelitu NSS-806 v průběhu července a srpna 2016 společnosti Eurovision, který umožní satelitním operátorům z celého světa intenzivní pokrytí olympiády v Riu a distribuci dalších významných sportovních událostí.

Satelit NSS-806, který se nachází na prémiové orbitální pozici 47,5°W, poskytuje vynikající pokrytí území Brazílie. Proto také představoval jeden z hlavních satelitů využitých při vysílání sportovních přenosů ze Mistrovství světa ve fotbale 2014 do domácností diváků v Severní a Latinské Americe, Evropě a Asii.

Se SES spolupracujeme už několik let a vždy se při naplňování našich vysílacích potřeb můžeme spolehnout na jejich odbornost a vysokou flexibilitu. Bezchybného přenosu fotbalových zápasů z Brazílie do dalších částí světa po dobu konání posledního Světového poháru jsme dosáhli právě díky specializovanému zákaznickému servisu od SES,“ uvedl ředitel sítě Eurovision Graham Warren.

V dnešní době každý očekává, že bude moct sledovat sportovní události živě. Jsme hrdí na to, že silnou stránkou satelitu je i nadále jeho schopnost poskytovat vynikající kvalitu obrazu nejméně jedné třetině světové populace pomocí jediného paprsku. Žádná jiná infrastruktura není z hlediska nákladů tak efektivní,“ zhodnotil Richard Lamb, ředitel oddělení pro službu příležitostného využití satelitní kapacity ve společnosti SES.

zdroj: SES





Reklama




Vybrané články