Quantcast

Türksat zastavil distribuci Can Erzincan TV

| redakce | tisk

Turecký satelitní operátor Türksat ukončil na orbitální pozici 42°E distribuci programu Can Erzincan TV. Vysílání této televizní stanice, která informovala o aktuálních událostech v Turecku a ve světě, bylo šířeno na kmitočtu 11,509 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S přes satelit Türksat 3A.

Stanice Can Erzincan TV zahájila 12. července 2016 nouzovou distribuci na satelitu Eutelsat Hot Bird 13E (13°E) na kapacitě německého operátora Media Broadcast. Vysílání je šířeno na kmitočtu 11,054 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S. Bohužel, vysílání není pravidelné - dochází k problémům v distribuci stanice.

Distribuce programu Can Erzincan TV z pozice 13°E může souviset s obsahem stanice proti současné turecké vládě. Kvůli cenzuře v zemi bylo na pozici 42°E ukončeno vysílání řady tureckých privátních stanic mediálních skupin Samanyolu Yayın Grubu (Samanyolu TV Avrupa, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Yumurcak TV, MC TV, Dünya TV, Tuna Shopping TV, Irmak TV, Samanyolu TV HD, Shaber HD, MC EU) i Ipek Medya (Bugün TV, Kanaltürk). Provozovatelům stanic byly vypovězeny smlouvy na distribuci programů na pozici 42°E. Některé stanice vysílají z kapacity Media Broadcast na 13°E.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články