Quantcast

Divácká anketa Primy: HbbTV sledují v průměru 2 diváci

| redakce | tisk

FTV Prima jako první na českém trhu provedla exkluzivní diváckou anketu, která zjišťovala, kolik televizních diváků sleduje přijímače vybavené technologií HbbTV. Z výsledků vyplývá, že televize s HbbTV průměrně sledují dva televizní diváci (resp. 1,94).

Na českém trhu do současné chvíle nebyly k dispozici detailní informace, kolik diváků sedí u chytrých televizních přijímačů vybavených technologií HbbTV, která dokáže prostřednictvím připojení k internetu dodat další zajímavé informace a interaktivitu. Proto jsme se pomocí jednoduché dotazovací aplikace, umístěné do vysílání skupiny Prima, zeptali diváků přítomných u televizních obrazovek, kolik se jich v tu danou chvíli dívá,“ říká k výsledkům Petr Miláček, ředitel výzkumu FTV Prima.

Divácká anketa Primy: HbbTV sledují v průměru 2 diváci
▲ Divácká anketa Primy: HbbTV sledují v průměru 2 diváci

Dotazování probíhalo ve dvanáctém a třináctém týdnu letošního roku v průběhu několika dnů. Celkem bylo sesbíráno 12 593 odpovědí. Otázka byla vysílána na kanálech Prima, Prima COOL, Prima LOVE a Prima ZOOM, odpovědi byly diváky zadávány prostřednictvím dálkového ovladače v jednoúčelové HbbTV aplikaci, kterou mohli spustit pouze diváci mající zapnutý TV přijímač připojený k internetu.

Obrázek: výřez obrazovky s výzkumnou otázkou.

Zdroj: Výzkum TV Prima, HbbTV, 12.-13. týden 2016, 12 593 odpovědí.

zdroj: TV Prima





Reklama




Vybrané články