Quantcast

Španělská Vuelta na Eurosportu již dnes

| redakce | tisk

Eurosport bude od 20. srpna do 11. září 2016 vysílat 71. ročník španělské Vuelty - poslední cyklistické grandtour sezóny. Všech 21 etap bude Eurosport 1 vysílat živě v nativním HD, celkem se mohou diváci těšit na téměř 70 hodin přímých přenosů.

Eurosport rozšířil vysílání Vuelty a bude přenášet vždy téměř tříhodinový závěr etap (několik etap uvidí diváci Eurosportu kompletních). Přenosy z Vuelty začnou již dnes oficiálním představením týmů v 19:30 hodin. Úvodní etapu bude Eurosport 1 vysílat v sobotu 20. srpna od 18:00 hodin, v další dny budou přímé přenosy startovat obvykle v 15:00 hodin. Záznamy etap nabídne Eurosport večer přibližně od 20:00 hodin, od startu tenisového turnaje grandslamu US Open ale až následující den v ranních hodinách a poté před živým přenosem další etapy.

Podobně jako u Tour de France bude přenosy etap rámovat magazín Vuelta Extra s expertem Eurosportu Juanem Antoniem Flechou. Vždy přibližně 15 minut před i po etapě. Bezprostředně po dojezdu tak Eurosport divákům přiblíží atmosféru z cíle, analýzy expertů, rozhovory s vítězi, Eurosport zachytí skutečné emotivní reakce bezprostředně poté, co cyklisté dojedou do cíle. V pondělí 12. září po skončení Vuelty nabídne Eurosport 1 hodinový sestřih toho nejlepšího, co letošní ročník přinesl. Poslední grandtour sezóny bude komentovat Štěpán Straka.

Pořadatelé Vuelty opět připravili cyklistům pravé horské peklo, vždyť deset etap končí náročným závěrečným stoupáním. Vuelta bude mít letos opět mimořádné obsazení, v peletonu budou i tři největší favorité Christopher Froome, Alberto Contador a Nairo Quintana. České a slovenské fanoušky potěší i účast Leopolda Königa, Zdeňka Štybara a Marina Velitse.

Eurosport vlastní televizní a digitální práva na Vueltu až do roku 2020. Eurosport nadále posiluje své postavení v roli "domova cyklistiky". Eurosport vysílá bezkonkurenční cyklistický program - více než 50 závodů ročně. Cyklistické portfolio Eurosportu zahrnuje všechny tři grandtour a nabízí fanouškům přibližně 1800 hodin vysílání na obou programech Eurosport 1 a Eurosport 2.





Reklama




Vybrané články