Quantcast

Gumor/Babaj TV přecházejí na Eutelsat Ka Sat

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat získal nového klienta na Ukrajině. Na satelit Eutelsat Ka Sat byla umístěna distribuce dvou ukrajinských programů Gumor a Babaj TV, které využívají sdílenou programovou pozici.

Tyto programy nedávno ukončily vysílání na satelitu Amos 2 4°W) u izraelského operátora Spacecom na kmitočtu 10,842 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK.

Změna technických parametrů satelitní distribuce Gumor a Babaj TV je povolena ukrajinským regulátorem médií. Provozovatel stanic zároveň upravil programovou nabídku a rozšířil vysílací čas pro dospělé u stanice Babaj TV ze šesti na devět hodin programu denně. Doposud Babaj TV vysílal v noci od 22:00 do 4:00 hodiny a přinášel erotiku, thrillery a horory.

Gumor/Babaj TV spolu s hudebním kanálem Music Box UA vlastní izraelský podnikatel Vadim Sojref. Music Box UA zůstane na satelitu Amos 2 (4°W) jako FTA program v SD rozlišení.

Eutelsat Ka Sat pracuje v Ka pásmu, který se obvykle používá k přenosu internetu. Pro příjem stanice z tohoto pásma je nutný speciální LNB. Gumor/Babyj TV jsou další programy z Ukrajiny, které využívají tento satelit. V květnu se zde objevila ukrajinská hudební televize EU Music.

Ukrajinský regulátor dříve upomínal provozovatele dvojkanálu Gumor/Babaj TV za přerušení vysílání na satelitu Amos 2. Provozovatel pro kabelové operátory poskytoval alternativní zdroj signálu. Bohužel, podle ukrajinského práva mohou v kabelových sítích vysílat jen programy, které mají satelitní licenci. Ta je ale drahá. Navíc provozovatelé musí hradit náklady ve výši 10 až 13 tisíc dolarů za satelitní distribuci bez ohledu na to, zda vysílají FTA nebo kódovaně. V posledních dvou letech potřetí skokově posílil dolar a nové ceny pro mnoho specializovaných kanálů mimo hlavní mediální skupiny začaly být příliš vysoké. V důsledku toho někteří vysílatelé začali dodávat kabelovým operátorů signál prostřednictvím IP.

zdroj: satkurier.pl + mediananny.com





Reklama




Vybrané články