Quantcast

Úklid na TP RCS/RDS: Konec stanic Discovery pro starou Digi TV CZ

| redakce | tisk

Další programy pro české zákazníky Digi TV na staré technologické platformě skončily. Rumunské konsorcium RCS/RDS, které pro původní Digi TV CZ zajišťovalo satelitní služby, ukončilo distribuci pěti programů skupiny Discovery.

Na kapacitě satelitu Intelsat 10-02 skončily programy Discovery Channel, Discovery Science, Discovery World, TLC a Animal Planet. Všechny tyto stanice byly součástí původní Digi TV CZ.

Jak jsme již na stránkách parabola.cz informovali dříve, po 30.9.2016 budou postupně vypínány programy na staré platformě Digi TV pro český trh. Hned začátkem tohoto měsíce skončily na původní službě stanice TV Fanda, Nat Geo Wild, Prima LOVE, ČT:D / ČT art, TV Smíchov a také exkluzivní sportovní kanál Digi Sport TV CZ.

Všichni zákazníci, kteří ještě sledují starou Digi TV CZ, mohou přejít na novou technologickou platformu Nová Digi TV CZ, která poskytuje kvalitnější obraz a zvuk u poskytovaných programů a rovněž i více programů ve vysokém rozlišení (HDTV).

Konec některých programů na staré Digi TV CZ se vůbec netýkají klientů, kteří již sledují satelitní Novou Digi TV CZ ani internetovou platformu Digi2Go.

bývalé technické parametry - Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery World, TLC:

• Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,723 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Nagra MA (tzv. Nagravision)





Reklama




Vybrané články