Quantcast

Jednotka a Dvojka v lepší HD kvalitě na 23,5E

| redakce | tisk

Televizní programové služby Jednotka HD a Dvojka HD je nyní možné ze satelitu Astra 3B sledovat v lepší technické kvalitě. Slovenský veřejnoprávní vysílatel RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) navýšil datový tok na satelitu pro své televizní programy.

Kapacita pro stanice Jednotka HD a Dvojka HD byla navýšena z původních 12 Mbit/s na celkových 16 Mbit/s. Vyšší kapacita se projeví v lepším podání barev obrazu, což bude patrné zejména u nativního HD obsahu (filmy, sportovní přenosy).

Navýšení kapacity pro programy Jednotka HD a Dvojka HD bylo možné po dnešním vypnutí stanic ČT1 HD, ČT2 HD a ČT Sport HD, které se z kapacity společnosti Towercom přesunuly na nový transpondér společnost M7 Group, operátora česko-slovenské satelitní platformy Skylink.

Stanice Jednotka a Dvojka HD je možné z Astry sledovat z dekódovacích karet Skylink a také z přístupových karet RTVS a Plustelka.

technické parametry - Jednotka HD, Dvojka HD:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 12,363 GHz, pol. V, SR 29500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

Vedle HD distribuce je na stejné družici stále v provozu Jednotka a Dvojka v SD kvalitě. Vysílání stanic ve starém formátu bude ukončeno na konci tohoto roku.





Reklama




Vybrané články