Quantcast

AsiaSat 8 nahradí na pozici 4W satelit Amos 2

| redakce | tisk

Satelitní operátor Spacecom oznámil, že uzavřel dohodu s AsiaSatem. Kontrakt se týká přesunu satelitu AsiaSat 8 z aktuální orbitální pozice 105,5°E na pozici 4°W, kde bude v následujících čtyřech letech pracovat vedle satelitu Amos 3.

AsiaSat 8 doplní nabídku Amos 3 o širokou škálu telekomunikačních služeb. Očekává se, že AsiaSat 8 zahájí z nové pozice provoz během prvního kvartálu roku 2017, kdy zároveň nahradí Amos 2.

Spacecom má opci na prodloužení pronájmu satelitu AsiaSat 8 o další rok.

AsiaSat přesune svůj satelit na pozici 4°W po získání nezbytných souhlasů od regulátora trhu. Očekává se, že družice dosáhne nové pozice do 45 dnů. Po provedení testů bude satelit AsiaSat 8 připraven poskytovat pokrytí Středního východu, střední a východní Evropy a Afriky a umožní Spacecomu poskytnou svým zákazníkům dodatečnou kapacitu pro další služby.

Spacecom ztratil svůj nejnovější telekomunikační satelit Amos 6, určený pro pozici 4°W, před jeho vynesením na orbitální dráhu. Spacecom vymáhal škodu za ztracený satelit. Získané prostředky budou sloužit na investici do nového satelitu a také k zajištění kontinuity služeb na pozici 4°W.

Začátkem října Spacecom naznačil, že bude jednat o pronájmu družice od jiného satelitního operátora.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články