Quantcast

Magio Sat se chystá na expanzi do Česka

| redakce | tisk

Během příštího roku má na český trh vstoupit satelitní placená televize Magio Sat. DTH službu pod touto značkou od roku 2010 na Slovensku provozuje společnost Slovak Telekom (ST).

Konkrétní detaily expanze Magio Satu do Česka zatím nejsou známé. Předběžně se počítá se spuštěním služby u nás během jara 2017. Píše o tom Živé.sk.

ST na Slovensku provozuje satelitní platformy Magio Sat a Novou Digi TV SK. Obě služy jsou šířeny ze satelitů Thor a Intelsat 10-02 napozici 0,8°W/1°W. Stejné satelity využívají i konkurenční platformy freeSAT a Nová Digi TV CZ. Ty ale mají jiné majitele.

Magio Sat v Česku může řadu programů sdílet se slovenský Magio Satem. Placené programy jsou pro obě země bývalé federace společné. Provoz platformy pro Česko tak může vyjít velmi levně.

Magio Sat má v Česku provozovat sesterská společnost T-Mobile. Ta se k případnému spuštění DTH služby odmítla vyjádřit. T-Mobile již dříve měla svoji T-Mobile Televizi. Šlo ale o poskytování programové nabídky operátora satelitní platformy Skylink. Tato virtuální platforma pro nízký zájem diváků skončila. Zákazníky převzal provozovatel platformy Skylink.

T-Mobile před několika měsíci spustila svoji IPTV televizi. Nyní by mohla svoji nabídku rozšířit o satelitní televizi a oslovit jinou skupinu domácností.





Reklama




Vybrané články