Quantcast

28,2E: FTA kanál truTV přešel do britského svazku

| redakce | tisk

Na satelitech Astra 2 na pozici 28,2°E pokračuje přesun atraktivních FTA kanálů z širokého evropského svazku na britský. Omezení dostupnosti se týká stanice truTV, která ukončila distribuci na satelitu Astra 2G (28,2°E), na kmitočtu 11,567 GHz, pol. V.

Od této chvíle mohou diváci truTV přijímat ze satelitu Astra 2F (28,2°E), na kmitočtu 11,307 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK. Transpondér pracuje v britském svazku a příjem programu ve střední Evropě s parabolami malých rozměrů již není možný.

Britský kanál truTV byl oficiálně spuštěn společností Turner Broadcasting dne 4. srpna 2014. Stanice prezentuje reálné životní situace. Od počátku je stanice dostupná pro 26 milionů domácností ve Velké Británii a Irsku. Stanici truTV nedávno Turner Broadcasting prodal firmě Sony Pictures Television Networks (SPTN). Nový majitel se rozhodl přesunout program na jinou frekvenci, která poskytuje jiné pokrytí.

technické parametry - truTV:

• Astra 2F (28,2°E), freq. 11,307 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA

I na nové frekvenci zůstává kanál truTV bezplatný (FTA).

Na pozici 28,2°E došlo v posledních dvou letech k přesunu řady programů z evropského do britského svazku. Jde například o stanice Kerrang!, Smash! Hits, The Box, Kiss, Horror Channel, Property Show, paket CBS a jiné. Do evropského svazku naopak zamířily mezinárodní kanály, teleshopping a stanice pro věřící.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články